Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BÄTTRE LJUS PÅ SVANARNA IDAG

***

Sångsvanarna håller sig kvar vid Ljusfallshammar och dom är fler än jag först uppfattade, ca 50 idag. Och det var nästan lite sol och klarare väder vilket gör det lättare att få riktig skärpa

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2016-11-24 18:07 | Läst 2190 ggr. | Permalink
Snyggt Björn, går att se blicken så fint i sista bilden, där den tar in omgivningen.
Svar från Khalad 2016-11-24 19:13
Tack Stefan, det funkade bra idag!/ Björn T
Du har fått fina närbilder på Svanarna. Fotar du på fri hand eller har du stativ?
Har nyligen köpt ett Tamron 150/600 mm. Men jag har bara försökt ta lite bilder på några småfåglar i trädgården, fast ljusförhållandena är inte de allra bästa så det blir ganska högt ISO. Men det är bara att testa.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2016-11-24 19:12
Tackar Stig! Det är nästan så jag skäms lite, jag har ju förstått att riktiga fågelfotografer dom vandrar många timmar i obanad terräng för att komma till fågelplatserna, ev ligger dom över i nåt enkelt skydd för att sen vid halv fyra på morgonen ligga tyst ytterligare nån timme innan fåglarna behagar infinna sig.
Uppoffringarna här var tjugo minuters bilfärd, åka åt sidan så jag inte stod mitt på vägen och så hissa ner fönstret vid förarplatsen (obs elhiss!) och så sätta på Tamronet förstås. Svanarna stod tvärsöver vägen, ett tjugotal meter in på ängen på andra sidan så det var på fri hand men ofta med stöd mot kanten på fönstret.

Det går att köra Tamronet på fri hand om det är bra ljus och så där men jag är rätt skakig så jag vill helst ha ett stöd av något slag, tex ett träd eller liknande, då funkar det bra också utan stativ. Hälsningar/ Björn T
Kul att du är nöjd med Tamron 150 - 600. Igår fick jag testa ett tillsammans med Nikon D600. Fick köra på iso 1600 men tycker det blev helt acceptabelt. Bilen är nog ett av de bästa gömslena. Själv vill jag nog sitta i skogen, gärna hela dagen men det är för jag gillar ensamheten där. För betraktaren spelar det ingen roll.
Sten
Svar från Khalad 2016-11-24 20:29
Känns som det är bra förhållande kvalitet/ pris och räckvidden är bra med 600.
Jag sitter fö också hellre i skogen men nu råkade jag passera det här gänget sångsvan utefter vägen och det vore ju dumt att inte utnyttja tillfället. Tack Sten!/ Björn T
Fina bilder på sångsvan! När jag var barn såg man dem aldrig, de ansågs vara bundna till nordligaste Sverige. Men de tycks ha spridit sig över landet. När jag bodde i Nyköping kunde man se stora flockar av dem ute på fälten.
De är vackra dessa sångsvanar och fina bilder har du fått på dem.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg