Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STORLOMMARNA I SKIREN

***

Jag fick mig ett gott skratt i kväll. På eftermiddagen var jag till Mjölby och köpte  ett begagnat Tamron SP 150-600 för att få lite längre brännvidd för djur och fågel. I kväll gjorde jag så en tur till Skiren, tänkte att några änder kanske jag kan hitta, klockan var redan över åtta. Solen stod lågt över vattnet och vackert var det, men inte en fågel så långt ögat nådde, varken änder eller kråkor. Men med nya objektivt på stativet tog jag några bilder ändå bortåt viken längst bort i sjön. Fyra ungefär likadana bilder med lite olika kamerainställningar

*

*

Nu när jag sitter vid datorn ser jag att ljuset från himlen drar till sig blicken för mycket så jag beskär bilden lite (jag vet, det heter croppar nu för tiden). Och det gör ju onekligen bilden lite lugnare när man inte får himmelsljuset direkt i ögonen, men fortfarande inte en fågel.....

*

Men jag vill nu kolla vad det där ljusa spåret till höger i vattnet är så jag förstorar till max i datorn och ja, klickar ni på bilden ser ni också att det är lom. Inte bara en utan jag räknar till sju stycken! Att några är ungar syns också tydligt  men för mig verkar det vara fler än två vuxna, kanske är det två lomfamiljer?

*

Här kommer två bilder till, jag tog ju några stycken

'

*

Det här är ju inga pangbilder direkt men jag var ju tvungen att få känna på nya objektivet och i brist på fåglar tog jag några bilder rakt ut över sjön med längsta brännvidd, 600 mm. Och först hemma ser jag att jag fotat sju storlommar! På plats varken såg eller hörde jag dom.

***

Inlagt 2016-07-19 00:01 | Läst 1704 ggr. | Permalink
Haha, vad retligt att inte få syn på dom förrän du kollar bilderna ;-) Men kanske du ändå inte hade kunnat ta dig närmare? Ser ut att ha varit en fin kväll i alla fall.
Svar från Khalad 2016-07-21 10:08
Det var det, tack Sirpa!/ Björn T
Der kan man se, at det ikke altid er en god ide at slette filer på stedet, men vente til man kommer hjem til PCeren. Især med vores gamle øjne :-)
Gillar lysstriberne.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2016-07-21 10:08
Alldeles riktigt, tack Erik!/ Björn T
Grattis till det nya objektivet och nu kan du ha lite kul med helt "nya typer" av motiv. Kul med lommarna. Åk tillbaka någon annan kväll om det inte är så långt. Har du tur kanske de kan vara lite närmare även om det blev fina vyer ändå.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-07-21 10:08
Tack lena, dags att prova på riktigt snart!/ Björn T
He he, väldigt roligt! Storlommar är verkligen en av mina favoritfåglar! Fantastiskt vackra när man kommer dom nära! Har ibland sett 'flockar' på ett tjugotal som verkar ligga och 'fiska' tillsammans, ungefär som man också ser Storskrakar göra ibland. Nu när du sett att Lommarna finns där så kan du räkna med att dom kan finnas kvar där ganska lång tid framöver också. Där borde du satsa på några tidiga morgnar.. Fina bilder, jag gillar att man ser mycket 'miljö' runt dom och att dom bara knappt är synliga! Det är så man brukar se dom..
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-07-21 10:09
tack Jan, roligt att du gillar bilderna!/ Björn T
Ha, visst är det kul !
Jag brukar säga att ibland är det som lilla julafton när man kommer hem och laddar upp sina bilder på datorn.
Fina bilder !
ing-marie
Svar från Khalad 2016-07-21 10:09
Tack Ing-Marie!/ Björn T



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg