Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NÅGOT ATT GÖRA

***

Att hitta en meningsfull tillvaro när man kommit hit som flykting är säkert inte lätt. Och det finns  naturligtvis ingen lösning som passar alla. I Finspång har under våren några organisationer träffats för att se om vi kan komma fram till meningsfulla sysselsättningar. Det är Rotary och Lions från Finspång och RK från Finspång och Hällestad. En hel del ideér har kommit fram, allt från att skaffa begagnade cyklar för att lära dom som inte kan cykla  just att cykla, fisketävlingar, utflykter till närbelägna resmål, och det mesta har redan startats eller är på väg att starta. En av ideerna var att skaffa fram ett antal kolonilotter av kommunen för att ge till nytillkomna. I går söndag var första träffen, 7 hade anmält sitt intresse, bla från Sudan, Eritrea och Kongo. Dom vi vänder oss till ska redan ha fått uppehållstillstånd eftersom vi inte vill ge falska förhoppningar om dom inte skulle få stanna. Förutom att ge uppbackning bara genom att vara med och se till att dom kommer igång gäller det att få fram lite redskap. Kersti här på första bilden är drivande för just det här projektet och  har också tillsammans med sin man vidtalat en kompis som med maskin ska hyvla av det översta markskiktet, det här är ett område som inte använts på länge.

*

Kersti med fyra av de nyanlända

*

Alla har inte slagit med en lie heller men skoj att prova

*

Och så ska det slagna räfsas ihop

*

Vi hoppas dom ska komma igång på allvar, det borde kunna ge både sysselsättning och egna grönsaker, vi får se. Huvudtanken är att verkligen komma igång och testa ideerna och försöka bidra på något sätt så det inte stannar vid prat.

*

***

Inlagt 2016-05-23 09:37 | Läst 2507 ggr. | Permalink
Otroligt bra initiativ! Jag vet att några som har varit här ett tag har skaffat sig en kolonilott på egen hand men bemöttes då med minst sagt misstro av några av sina svenska lottgrannar. Bättre att göra det som grupp. Sånt här lär också ge bra referenser för sommarjobb.
Om jag var du så skulle jag följa det här under en längre tid och dokumentera.
Svar från Khalad 2016-06-04 17:20
Tack Katja, roligt att du tycker det! Kommer säkert rapportera nån gång då och då också i fortsättningen!/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg