Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SOM OM INGENTING HÄNT

***

Bukettapeln blommar som om ingenting hänt. Den är mitt favoritträd i trädgården - vacker både höst och vår och en magnet för en hel rad fåglar på vintern, inte minst sidensvansar, med dom små miniäpplena som tycks vara ätbara vintern igenom. Och allra vackrast är den nog just nu när dom ljusröda knopparna som översållar hela träden precis är på väg att slå ut till dom vita blommorna.

*

*

Översållad är verkligen rätt ord

*

Och nu i kvällningen lyser inte bara bukettapelns vita blommor, dom guloranga tulpanerna blir extra vackra, här tillsammans med lila allium på väg att bilda dom karakteristiska bollarna

*

*

Som om ingenting hänt sa jag. Läkarna hade rätt i sin prognos, min storasyster överlevde inte helgen, sen femtiden i morse finns hon inte längre.

*

Därför glädjer jag mig åt alla blommorna som trädgården nu är full av. Allt är ju som det ska, sommaren kommer som vanligt med både blommor och svalor.

***

Inlagt 2016-05-22 21:32 | Läst 1930 ggr. | Permalink
Hej! Beklagar att din syster avlidit, sånt är tungt även om det är väntat.. Min far dog också just vid c:a 05:00, även det var väntat, och han led inte, hade inga smärtor i sin cancersjukdom, han hade det faktiskt riktigt bra in i det sista, det sa han själv så länge som han var kontaktbar! Men dog, det gjorde han ensam..

Låter som bukettapeln är en fantastisk växt! Mer sådana!
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-05-22 22:27
Tack Jan! Tungt är kanske mycket sagt, det är det för hennes man. Vi stod varann inte jättenära och jag känner nog mer vemod än sorg. Och när äldre närstående dör är det ju en stark påminnelse om vår egen dödlighet, precis som man säger i kyrkan
Du har en tung tid framför dig. När jag själv var mycket svårt sjuk en lång period upptäckte jag att världen går vidare oavsett. För att den måste det. Och det är bra. Nu tar jag tacksamt emot när världen öser sin skönhet över oss alla. Försöker att varje dag finna det som ger styrka och glädje.
Svar från Khalad 2016-05-22 22:26
Jag tänker att livet är så oändligt stort och rikt, trots att vi dör var och en av oss. När jag ser naturen och blommorna som vissnar och dör bara för att komma igen nästa vår är det lätt att tänka att vi faktiskt är del av en helhet som inte dör bara för att jag eller min storasyster dör. Som jag sa till Jan ovan, jag känner mer vemod än sorg.
Hej Björn Jag har inte varit helt stabila under de sista dage och har därför först nu hört / läst om din syster. Jag "kondolerer" (jag vet inte vad det heter på svenska).
Det är en känslig och poetisk serie du har valt att hedra minnet av din syster med idag.
Många vänliga hälsningar från Erik i Roskilde / DK.
Svar från Khalad 2016-05-23 09:12
Hej Erik, kondolera går alldeles utmärkt också på svenska. Jag skriver ju inte för att "bli tyckt synd" om utan helt enkelt för att jag skriver om det som händer i mitt liv, stort och smått. Vi har inte haft nära kontakt som vuxna, jag känner mer vemod än sorg. Hoppas du känner dig rörligare nu när sommaren och värmen kommer!/ Björn T
Erik Madsen 2016-05-23 12:53
Jeg forstår din måde at bruge bloggen på. Og det er også min opfattelse af konceptet - en slags dagbog, hvor man kan skrive løst og fast om alt muligt. At foto og fotografering så selvfølgelig bliver en meget vigtig del her på FS, siger sig selv. Jo tak min leddegigt er rigtig glad for varme og min slidgigt må jeg jo så håndterer på bedst mulig måde.
//Erik//
Hej Björn.
Beklagar din sorg och jag hoppas att hon har det bra där hon befinner sig nu. För drygt sex år sedan gick min hustru bort och det tog säkert ett par år innan jag kom tillbaka till normala "gängor" igen.

Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2016-05-23 09:12
Tack för din kommentar Stig!/ Björn T
Björn, jag beklagar sorgen. Som du säger, man påminns om sin egen dödlighet när någon i ens närhet går bort. Du hedrar din syster fint med vackra bilder, sköt om dig.
Svar från Khalad 2016-05-23 09:13
Tack för en fin kommentar Catharina!/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg