Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KORSEDEN 1 MAJ OCH FÖRSTA SONDERINGEN -DAGNYFIKA I KORSHEDEN I SOMMAR?

***

Jas, vårbruk får jag väl kalla räfsning av löv. Det är bara under det stora  pilträdet och pilbuskarna det är helt nödvändigt, där ligger löven i riktigt täta mattor. Ibland krattar jag på hösten, ibland, som i år på våren. Eftersom vi inte bor permanent här så gäller det att tima rätt  och det funkar inte alltid, rätt var det är är det bara ösregn eller tom frost då på höstkanten och inte krattat, då får det bli på våren i stället.

Nu är det mesta gjort, det blir väl lite finkrattning nästa besök, i eftermiddag åker vi tillbaka till Finspång. Och nästa gång, då hoppas vi att solen och värmen som vi nu kan se i prognoserna gett resultat i form av utslagna björkar och friskt grönt gräs. Just nu ser det fortfarande lite grått och tråkigt ut. 

*

Det är ju långt kvar till juli, men om några av er tycker det skulle vara trevligt föreslår jag en Dagnyfika i Korsheden också i år. Jag vet ju att juli är semestermånad och för mig skulle det gå lika bra i juni. Det är ett tag kvar som sagt men det skulle vara kul om det gick att få ihop ännu flera i år. Det finns ju FS-bloggare i både Ludvika och Grängesberg, där då är avståndet inte så stort. Inte heller från Borlänge, Falun och Säter!

*

***

Inlagt 2016-05-01 12:09 | Läst 2366 ggr. | Permalink
Låter som en lagom sväng med motorcykeln :-)
Svar från Khalad 2016-05-01 22:18
Det är precis det, två timmar!/ Björn T
... krattar bäst som krattar sist, sa en finne till mig när jag sommarjobbade på Fagersta Bruk.
Svar från Khalad 2016-05-01 22:18
Smålänningar är också välkomna!/ Björn T
Jag kommer gärna till Korsheden i sommar, vi ska inte göra så mycket. Badsjön var ju fantastisk och det serverades väldigt fint fika..
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-05-01 22:20
Det vore jättetrevligt, tänkta försöka få ihop flera med lite framförhållning. Vad tror du, juni eller juli?/ Björn T
Varför inte, det var väldigt trevligt sist :-)
Svar från Khalad 2016-05-01 22:20
Tycker jag med och det vore roligt att få ihop flera. Vad tror du, juni eller juli?/ björn T
Det är väl inte fel att räfsa gräsmattan Man kan använda gräsklipparen då slipper man räfsa Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Khalad 2016-05-01 22:22
Jo, det gör jag också ibland men just där det ligger tätast, ett kompakt lager på minst en centimeter känns det bra att räfsa. Ha det fint i veckan!/ Björn T



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg