Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÖR NYTILLKOMNA LÄSARE - HJÄRTATS RÖST

***

Är det inte så man säger när man introducerar något som vissa redan vet? Jag gillar ju bilder och har gjort en fotobok. Dvs, det är också en tankebok, med text. Och det är  texten som är viktigast. Bilderna är tänkta att förstärka texten. Att säga det texten säger på ett annat sätt, utan ord. Därför har bilderna inget enhetligt tema, som rena fotoböcker brukar ha. Bildvalet beror på texterna.

*

Det här är omslagsbilden. Eftersom det är en meditativ bok har jag valt en meditativ bild. Men den handlar inte om meditation utan om livet. Och att hitta sig själv.

*

Så här ser den ut, boken

*

Då och då kommer jag i fortsättningen visa en bild eller två ur boken, med tillhörande text. Men självklart fortsätta med annat material också.

***

Inlagt 2016-04-26 21:42 | Läst 1457 ggr. | Permalink
Din bild är så fin så fin. Bra idé att plocka från boken, till bloggen, kanske någon blir intresserad av att köpa. Själv har jag sålt mina bokhyllor med tillhörande innehåll och bestämt mig för att låta bli att köpa några nya böcker...vilket jag inte heller gjort de senaste 3-4 åren. Inte i pappersform utan endast digitalt. Det gäller inte bara böcker utan alla onödiga saker övht...satsar ju på en minimalistisk bostad när det blir dags...
Svar från Khalad 2016-04-27 08:47
Vad bussiga ni är som ger så fina kommentar fast jag känner mig aningen tjatig :-) TACK!/ Björn T
När jag läser Lenas kommentar kommer jag att tänka på en Kjell Isaksson. Tror han bodde i Ludvika när det skrevs om honom i Sveriges Natur. Han var inventerare åt naturvårdsverket. Varg och säl. Han hade en etta men tyckte att lägenheten var för stor. Jag ärter, sover och skriver i köket. Så rummet var onödigt. Lyxen var en transistorradio. Böcker tänkte jag sluta med för fem år sedan men har inte kunnat hålla det löftet. Även om jag minskat ner köpen.
Sten
Svar från Khalad 2016-04-27 08:51
Tack Sten, själv vet jag att jag uppskattar huset (ett litet hus med dagens mått) och trädgården. Också!/ Björn T
ehrsa 2016-04-27 11:02
Hej! Sten. Du menar inte 'Erik' Isaksson, vargspåraren tillika sälinventerare, har hörts en hel del i radio och även setts i TV, men det var ett tag sedan nu. Jag har träffat honom ute på Svenska Stenarna, den allra östligaste ön i Stockholms skärgård (en ö som man får gå iland på/ eller fick gå iland på, den ingår numera i sälskyddsområdet). Köper heller inga böcker numera, har inte plats..
Hälsn!
Sten Björklund 2016-04-27 13:08
Helt riktigt. Erik var det.
Sten
Jättekul projekt! Det är säkert en fantastiskt fin bok med tanke på alla bra bilder du presenterat på bloggen. Bra tanke med texten som hör till också, utan att ha läst förstås, men det låter bra!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2016-04-28 22:37
Tack för fin uppmuntran, Bjarne, det känns bra!/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg