Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

100/3b - SISTA SNÖN?

***

Ute i Risinge är det inte mycket kvar av snön längre. Och som vi nu är i mars kanske vi kan börja hoppas att det inte kommer så mycket mer.  Och möjligtvis undrar ni varför jag visar bilder på samma område så ofta? Därför att det är där jag går. Och alltså där jag plåtar. Jag gillar landskap och landskapsbilder och jag ser fotandet ofta som träning, fototräning. Ljuset ändrar sig hela tiden och jag använder olika utrustning, här är det återigen den gamla, lilla GF1:an som kommit till användning. Här tycker jag mig ana att den har sin begränsning i DR, dynamiskt omfång. Övertygad att 99:an med 20 mm på vidvinkelzoomen hade gett mera stuns i bilderna. Ändå tränar jag också med LR, jag kan enkelt se att är bilderna jag tittar mer än några år gamla gör jag nästan alltid om dom och får det (i mitt tycke) nästan alltid bättre. Alltså, träning ger resultat. Så även om bilderna jag lägger in i bloggen inte är märkvärdiga eller mina presumtiva "pangbilder" försöker jag ändå göra det bästa av dom - alltså LR-träning.

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2016-03-03 20:25 | Läst 2287 ggr. | Permalink
Ser dubhänger med på 100 passar dog bra tror jag..
I dag ser landskapet lite annorlunda ut men våren dröjer..
Må väl
Gun-Inger
Svar från Khalad 2016-03-04 10:18
Det gör det, jag bloggar nog varje dag oavsett det är Blogg100 eller inte/ Björn T
Jag gillar dina bilder från din bekanta promenadväg (särskilt de fina bilderna med traktorvägen)...ett mycket vackert landskap med stor igenkänning för mig som uppväxt i Östergötland...och som fick ut och åka mycket som barn i länet. (Att ha bil var nytt och fantastiskt, då på slutet av 50-talet in på 60-talet...och det åktes flitigt; in med campingbord och på med gummistövlar och fixa matsäckskorg..och iväg. Iväg och plocka svamp, iväg och plocka gullvivor, iväg och plocka slånbär...och iväg bara för att titta på bygden...och bara för att man kunde, tror jag nog.)

Jag tycker också jag utvecklas med bildbehandling och dessutom tror jag man tänker och ser lite annorlunda på bilder med tiden? Dessutom är Lr ett väldans bra program...och också en stor hjälp tycker jag!

Ursäkta mitt babblande....blev längre än menat. God natt!
Svar från Khalad 2016-03-04 10:22
Tack Lena! Håller helt med om LR som ett förhållandevis enkelt men ändå effektivt program och visst lär man sig mer med tiden.. Och det där med bilresor på 50- och 60-talet......Åtminstone hemma hos mig var bilutflykt ett begrepp. "Ska vi göra en bilutflykt idag?" var en klassisk söndagsfråga hemma, nästa var "Vart?" Hoppas du fick en skön sömn!/ Björn T
Gillar verkligen dina landskapsbilder. Ljuset förändras hela tiden, därför kan landskapet se annorlunda ut från dag till dag. Jag gör själv samma sak men i skogen då. Samma runda varje gång, då ser man och lägger märke till alla förändringar.
Sten
Svar från Khalad 2016-03-04 10:21
Tack för vänligheten Sten, uppskattas!/ Björn T
Man kan väl inte göra annat än att fota där man står och ofta blir det bra. Jag gillar dina bilder och för mig som östgötska på rymmen är det stor igenkänningsfaktor, vilket gillas.
Svar från Khalad 2016-03-04 10:23
Nej, det är alldeles rätt! Möjligtvis kan man låta bli att fota :-)/ Björn T
Här är det tyvärr mer snö kvar ute i markerna. Jag vill bli av med eländet (och allt jävla grus på vägarna) så jag kan få ge mig ut på hojen :)
Svar från Khalad 2016-03-04 10:24
Det förstår jag, tack Anders!/ Björn T
Just så Björn! Man gör så bra man kan och slarvar inte bort sin hobby i liknöjdhet. Sedan blir det också fint - för du är en driven räv när det gäller landskap.
Bilderna är vackra. De sista snöresterna och isbarkarna ger en extra dimention och markerar vägarna som leder in blicken i bilden.
Sett som kollektion, skulle jag ha utelämnat den plöjda åkern.
Svar från Khalad 2016-03-04 10:25
Tack Peter! Du haralldeles rätt beträffande den plöjda åkerjorden!/ Björn T
Fina bilder trots att ljuset väl inte är så där riktigt spännande, du är bra på landskap! Må fint, LO
Svar från Khalad 2016-03-04 10:25
Hej LO, tack för fin kritik! Det va tråkigt ljus utom på nå´n av bilderna där solen nästan glimtar fram ett ögonblick längre bort, tvåan ser jag./ Björn T
Du har ett väldigt fint landskap att promenera i den saken är säker! Skulle själv gå där om jag bott i närheten.. Ser ut som ett område där man verkligen ser årstidernas skiftningar! Känns som det ser lite mer vintrigt ut där nu jämfört med en del bilder tidigare därifrån.. Fortsätt gärna visa vårens framsteg härifrån framöver!
Hälsn!
Skulle tro att du får helt annorlunda bilder i dag. För vad jag förstår så snöar det för full nästan i hela landet ?
Träna på och visa gärna samma bilder du.
Önskar att jag också hade lite mer tid till träning.
ing-marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg