Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STUDIO KULTURAMA

***

För några år sen gjorde jag några kvällskurser i foto på Kulturama. Jag kan nu efter några år fortfarande konstatera samma sak jag gjorde då - det är bland det roligaste jag gjort. Det blev närmare bestämt tre terminer med varierande en eller två kvällar per vecka. Ett otroligt stimulerande sätt att lära sig eller repetera en massa, men framförallt var det att få fokusera på ett genuint intresse under längre tid som var roligt, och att få umgås med likasinnade. Jag har varit intresserad av foto i stort sett hela livet, säg från det jag var tolv och under en stor del av den tiden drömt om att få ägna mig åt foto. Nu gör jag det - som pensionär och amatör, men ändå, det duger gott åt mig. Och starten för det här var Kulturamakurserna. En bok har det blivit och nu första lilla utställningen i mars. Häftigt tycker jag.

*

En sak har jag ännu inte kommit igång med, studiofotografering. Det var nog det allra roligaste under kurserna, och det vore suveränt roligt att sätta upp en liten enkel studio. Jag skulle vilja fota människor på ett mer medvetet sätt, inte bara, vad ska jag kalla det, ta slumpfoton på barnbarnen i deras aktiviteter. Det är det i och för sig absolut inget fel på, men det skulle vara roligt att försöka hitta andra personer och kanske förmedla något mer.

Bilden nedan är inget självporträtt, det tog en av fotokompisarna på första kursen, Tatiana Boldyreva, under en studiosession.

*

***

Inlagt 2016-02-15 20:43 | Läst 1502 ggr. | Permalink
Det är en mycket häftig bild som jag inte skulle gå förbi om
den hängt på en vägg..
Det går inte komma ifrån att det är inte detsamma se bilder
på en skärm som en utställning.
Men bilden har jag nu i mitt minne helt klart.
Jag kom in på Biskops Arnö fotoskola men
fick tacka nej då vårt första barnbarn kom till världen.
Jag har aldrig ångrat mitt val.
Gun-Inger
Intressant läsning, när jag var 20 hade jag planer på att söka Christer Strömholms skola i STHLM, men då visade det sig att min flickvän var med barn, så det ville jag inte smita ifrån, men jag fick lite kompensation när jag gick Malmös Verkstadsskola för Fotografer, heltid i två år, tio år senare. Det var en härlig tillvaro, med mycket storformatsfotografering. På många sätt är det bättre att ha foto som hobby, ger ju optimal frihet. Bilden är riktigt läcker, må fint, LO



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg