Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VARDAGSPROMENADEN

***

Tänker på det Hanna skrev häromdagen, att känna tacksamhet. Det finns så mycket att känna tacksamhet för, inte minst alla dom enkla sakerna som vi tenderar att ta för givna. Just nu tänker jag på dom dagliga promenaderna. Vi är lyckligt lottade som fortfarande kan göra dom, dessutom i så vackra omgivningar, och dessutom tillsammans. Långt ifrån alltid men för det mesta. Oftast blir det en timme ungefär och oftast på förmiddagen. I dag kom vi ut i strålande sol och eftersom natten varit kall var marken frusen, lätt att gå där det också varit lerigt. Och vi väljer vägar som ger mer än motionen, vi vill kunna njuta av det vi ser, njuta av ljuset över landskapet. Idag blev det gamla landsvägen ute vid Risinge, ni har sett den förut. Men jag visar ändå lite bilder från dagens promenad. Ljuset växlar och jag visar helt enkelt något av vad som ger min själ sin dagliga näring

*

Vi går ut från gamla prästgården

*

Straxt är vi ute vid fälten och vid horisonten syns redan molnen som spåtts göra resten av dagen mulen

*

Lite fina fjädermoln - är det cirrus det heter - åt söder

*

Vi går tillsammans i stort men håller bitvis vår egen takt, här är I i sin röda jacka lite före - jag har väl fotat kan jag tro

*

Många motiv kommer igen hos mig, tex gillar jag grusvägens krökar

*

Kraftledningen och fjolårsgräsets vardaglighet hör också till standardmotiven

*

På sommarhalvåret finns här kreatur och därför finns fortfarand grindar

*

Och efter en timme är vi tillbaka vid prästgården, nu sedd från andra hållet

*

Hoppas veckan börjat bra för er också!

***

Inlagt 2016-02-01 13:53 | Läst 3508 ggr. | Permalink
Fint att du gillar grusvägens krökar, för det gör jag också. Snygga bilder.
Sten
Svar från Khalad 2016-02-01 21:32
Tack Sten, vi är överens!/ Björn T
En fin början på veckan! Det är inte alla som har förmågan att känna tacksamhet över det som kan tyckas vardagligt. Men det finns mycket att förundras och vara tacksam över. Gillar bilderna lika mycket som texten idag! Fortsatt fin vecka till dig och I!
Svar från Khalad 2016-02-01 21:33
Tack Ewa, hoppas din vecka också börjar bra!/ Björn T
Snyggt och propert. Vägar som kröker sig in i landskapet ger ju djup och dimension i bilden. Dessutom ett bra bildelement för att pilla lite med Gyllene snittet.
Jag känner igen det där med hustrun som försvinner i fjärran. Min brukar säga rått: "Jag är ju inte ute med hunden, så jag går på!"
Om det nu inte fanns någon hustru med näsvisa kommentarer - ja då vore det värre. Tacksamheten är förvisso på sin plats.
Svar från Khalad 2016-02-01 21:34
Just så :-), tack Peter!/ Björn T
Fina bilder som väcker minnen. Min hustru och jag tog många liknande promenader, och jag liksom du dokumenterade vår, sommar, höst och vinterpromenader med Lena och Doglas en bit framför.

Våren 2010 tog våra gemensamma promenader slut när Lena gick bort, så det blev bara jag och Doglas som fortsatte, ofta på samma vägar. Hösten 2010 flyttade vi till Lindesberg och där har Doglas och jag fortsatt våra promenader.

Nu finns inte Doglas längre, men det har flyttat in en ny kompis, Dennis så husse kommer ut på promenader igen.

Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2016-02-01 21:39
Hej Stig, jag kommer ihåg att du berättade i en blogg för rätt länge sen att du flyttade till Lindesberg, hoppas det blivit bra där. Har inte sett om fortsätter blogga, jag har en tendens att bara läsa dom bloggarna jag brukar, det blir gärna lite för mkt tid vid datorn. Eftersom både I och jag hade våra föräldrar uppe i Ludvika har vi passerat Lindesberg massor av gånger när vi åkte upp här från Finspång. Ibland tar vi fortfarande Örebrovägen när vi åker till fritidshuset i Korsheden inte så långt från Fagersta. Numera passerar man straxt utanför men i början när vi åkte upp åkte man ju rakt genom Lindesberg. Klokt att skaffa nytt sällskap! Hälsningar/ Björn T
Vilka härliga bilder på din promenad och skönt att börja en vecka med en vacker runda Jag tar en lång promenad på morgonen Ha det skönt i kväll : ) // Gert
Svar från Khalad 2016-02-01 21:40
Tack Gert, det är en fin början på dagen!/ Björn T
Meget fin tekst Björn. Du er på mange måder "en heldig kartoffel" som vi siger på dansk.
Og så tager du meget flotte landskabsbilleder.
Mange venlige hilsener fra Erik i Roskilde/DK.
Svar från Khalad 2016-02-01 21:43
Tack för vänliga ord , som vanligt från dig! Hoppas din vecka blir bra, jag förstår att vintern är jobbig och att du inte kommer ut lika ofta som på sommaren. Hälsningar/ Björn T
Fin och tänkvärd text. Ett nöje som är helt gratis dessutom och inga speciella appar behöver man heller. Fortsätt njuta av veckan. I morgon kanske det är helt vitt igen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-02-01 21:43
Tack Lena, det har snöat lite i eftermiddag men bara nå´n cm!/ Björn T
Ser fint ut, gillar när man har 'fri sikt' och inte för mycket nära skog som skymmer.. Man anar nästan lite av början till vår i dina bilder, men det kanske dröjer en månad till i alla fall..
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-02-01 21:44
Så känner jag också, jag vill ha så mkt rymd som möjligt!/ Björn T
Tack för det är någorlunda frisk igen
efter att varit tvungen ha nära till säng och toa.
Härligt fått gå med er denna promenad nu får
jag glädjas åt att hi hade skönt och det har
jag med när jag ser dina bilder.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2016-02-01 21:47
Skönt att höra. Det är ju kräksjuketider nu, yngsta dottern är hemma från jobbet med sina barn av just den anledningen! Jag hoppas vi slipper, jag fick en rejäl omgång för ett par år sen som krävde både sjukhus och dropp.
Krya-på-dig hälsningar!/ Björn T
Andra har redan formulerat alla goda och fina tankar som jag får av detta inlägg, så jag nöjer mig med att instämma!
Med ljusa hälsningar!
/J-O



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg