Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MASSAGE OCH MASSAGE OCH KLI PÅ RYGGEN

***

Massage är helt suveränt. Få saker är så avslappnande, inte bara kroppsligt, fysiskt, utan också mentalt. Att få lämna över. Massage blir då ofta mer meditation än muskelknådade. Ett sätt att vara närvarande.  Och det finns så oerhört många tekniker. Där finns den ayurvediska massagen, där finns core integration, där finns thai yoga massage, där finns hara awareness, där finns taktil massage....Och oavsett vilken är det viktigaste att terapeuten själv är hundra procent närvarande i det hen gör, då blir det alltid bra.  Och det märkliga är att det märks, det märks om fokus är på massagen och mig som blir masserad eller om tankarna hos terapeuten far omkring. Det känns i händerna och det känns i energin, detta flummiga uttryck.

*

Men ibland är det just muskelknådande som är bra - när nacken är stel efter för mycket tid vid datorn, när diskbråcket påverkar gången eller när ryggen tagit stryk....Så idag var det klassisk, svensk massage. och det var lika skönt fast på ett annat sätt, inte så meditativt. Men en fint sätt att hjälpa igång kroppen.

*

Så här långt, när jag sitter och bläddrar bland de senaste veckornas bilder, hittar jag bilden på A, 10 år. I pyjamas, i fullt språng för att leta efter grodor på ängen. Och jag konstaterar att hon varken behöver eller längtar efter en massage. Fast det förstås, hon vill gärna bli kliad lite på ryggen när hon ska sova. Och det gör farfar gärna.

*

***

Inlagt 2015-08-27 00:17 | Läst 3690 ggr. | Permalink
Massage är skönt för hela människan.
Jag unnar mig det
Marianne
Svar från Khalad 2015-08-27 20:00
Vad fint, du också!/ Björn T
Min fru har arbetet som massör,
utbildad på Axelssons säger hon!
Men det har jag inte märkt nå't praktiskt av!
/B
Svar från Khalad 2015-08-27 20:01
Det låter bra, Axelssons inom massage, det är som Leicanamnet inom Foto!/ Björn T
Jag brukar gå och få mig en omgång då och då, först lite massage som uppvärmning sen börjar det jobbiga, muskel knutar ska fixas, sätesmuskeln på höger sida får sig en rejäl omgång mm, avslutas med akupunktur och värmefiltar, rätt skönt efteråt, sen är man på benen igen fast inte lika spänstig som A!

Kenneth
Svar från Khalad 2015-08-27 20:03
Du har också erfarenhet, fint! Men i vår ålder är det få som har A:s spänst! Tack Kenneth!/ Björn T
Du har helt rätt. Det är härligt med massage, och alltid viktigt med närvaro.

Härlig bild!

Ha det//GöranR
Svar från Khalad 2015-08-27 20:03
Tack Göran!/ Björn T
Jag gick för några år sedan. Rygg och nacke har tagit stryk efter 35 års knappande på tangentbordet. Det gick bra så länge jag lyfte skrot men när jag slutade med det så blev besvären nästan dagliga. Härlig springbild:)
Svar från Khalad 2015-08-27 22:26
Tack Ingemar. Det bästa med massage är att man inte måste ha ont för att gå, det är fint att gå för att bara må riktigt bra en stund!/ Björn T
Både massage och kli på ryggen uppskattas.
Ska försöka få in en massagetid i morgon :-)
Kliad på ryggen vem gillar inte det.
Visst massage är så underbart på alla sätt.
En njutning för kropp och själ.
Har du diskbråck oj oj.
Det ger smärtor.
Jag är opererad och det lyckades till hundra procent.
Lycklig för det.
Gun-Inger



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg