Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VARDAGSBILDER - FREDAGSDIMMA I BRÄCKE OCH ERIKSBERG

***

En vanlig vardagsförmiddag i Göteborg - idag med dimma. Tjejerna är ju stora (10 och 12) och går själva till skolan, men Elias ska ha sällskap, han är 5. Men jag hinner knappt komma ut på gatan förrän han cyklar före (två mkt lugna gator) till dagis. När jag väl kommit dit ser jag honom inte så jag går in och kollar. Jodå, cykeln har han ställt cykel-och barnvagnskällaren, så har han själv slagit portkoden och gått in på dagis - dagisfröknarna hade just undrat om han kom själv idag,vilket han morskt sagt ja till förstås!

*

Förstora gärna!

*

Farfar går då vidare på en förmiddagspromenad och på väg ner mot kajen vid Eriksberg ser jag de stora nybyggda området till höger där byggaktiviteterna fortfarande pågår. På ett par år har här växt upp en hel stadsdel som antagligen rymmer mer människor än "hela" Finspång.

*

Men jag vill ner till kajen. Dimman ligger ganska tät och Älvsborgsbron kan jag bara ana därnere

*

Åt andra hållet ligger ett område som har ganska många år på nacken vid det här laget. Men nog har det hänt mycket i Göteborg sen jag läste på Chalmers 1961-65! Det här var då fortfarande varv i full gång.

*

Snett över anar jag Masthuggskyrkan

*

Hotell Elva bodde jag på många gånger när jag var nere i Göteborg i affärer, och mer än en gång har jag ätit en kvällsmacka med räkor däruppe i Sky-baren

*

På väg tillbaka passerar jag parken (kommer inte i håg, är det Ryaskogen den heter?) och träden står kala med sina mörka grenar spretande mot skyn och jag kommer osökt tänka på Muncks Skriet. 

*

Men barnen älskar parken med massor av fina klätterträd och stora grenar på marken att undersöka 

*

Så när jag kommer upp över kullen kan jag se över järnvägen mot söder, mot det nya bostadsområdet med den gamla bockkranen som sparats och står mitt bland bebyggelsen. Den hade en lyftkapacitet på 450 ton, höjden har jag glömt men är nog minst 50 m.

*

Så får vi se om det bli lite barnbilder också. Akut pmr-skov har satt en del käppar i hjulen (benen och armarna) men det brukar fixa sig med högre doser kortison.

***

Inlagt 2015-03-20 12:29 | Läst 4440 ggr. | Permalink
Den sista är intressant, motivet tål att arbeta vidare med. Intressant topografi.
PS
den övre uppvisar liknade kvaliter.
Svar från Khalad 2015-03-20 22:29
Tack Alf / Björn T
Trevliga Göteborgsbilder Björn.
Känner igen det där stoltheten att klara sig själv...
Ljuvlig tid denna ni har nu.
Ljuvligt med kunna ströva omkring så här.
Mysigt följa med på din promis.
Härliga bilder
Ha go fredagskväll
Gun-Inger
Svar från Khalad 2015-03-20 22:31
Tack för det Gun-Inger, vi har just kollat let's dance med barnen (bara dansen)/ Björn T
Känner igen det där stoltheten att klara sig själv...
Ljuvlig tid denna ni har nu.
Ljuvligt med kunna ströva omkring så här.
Mysigt följa med på din promis.
Härliga bilder
Ha go fredagskväll
Gun-Inger
Hej Björn.
Fin berättelse om den lilla självständiga killen :-)
Mycket varierat bildserie från din vandringstur.
Vad betyder pmr-skov? Det låter inte bra med kortison i mitt öra. Jag har stor respekt för det mod min ledgångsreumatism och det måste användas klokt och i så små doser som möjligt - jag tror.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Khalad 2015-03-20 22:39
Roligt att du gillar den Erik! Pmr= polymyalgia reumatica, muskelreumatism= axlar, överarmar, bäcken, lår i första hand. Bara cortison har hjälpt hittills, jag har stor respekt för det men kommer inte undan, ligger såna här dagar på 25 mg, mer normalt 5-15 mg, har hållt på 3 år nu. Provat Metotraxat utan effekt, kommer nu testa biologisk medicinering.
Jag håller kontinuerligt på med att sänka dosen men det blir alltid backlash nånstans vid 6-8 mg . Många hälsningar/ Björn T
Erik Madsen 2015-03-20 23:19
OK - det låter som du är medveten och försiktig med läkemedlet. Vi båda har att göra det bästa av dagarna och ta det som det kommer.
Bra Week-end från Erik / DK



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg