Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FISKTÄRNOR - VILKA LINJER DOM HAR!

*

Nånstans i något blogginlägg tror jag att jag sagt att jag aldrig fotat djur eller fåglar. Det är inte riktigt sant. Satt och letade efter ngt annat då jag stötte på dom här bilderna från 2008 på fisktärnor en aprileftermiddag ute vid Mäseln utanför Finspång. Jag hade precis skaffat mitt första tele, ett Sigma 100-300/4-5,6 med hyfsad kvalitet och var naturligtvis lite ivrig att prova det. Dom är långt ifrån tekniskt perfekta men ändå riktigt bra tycker jag idag. Kameran var en Sony A700, dvs APS-C och på den tiden körde jag bara jpeg tyvärr. Med RAW hade jag idag haft en helt annan möjlighet att justera lite i efterhand. Vet att jag växlade att köra med eller utan min Kenko 1,4-converter, men det syns inte  i metadata när den är använd.

Vilket som, det är inte det viktiga, det roliga är att jag tycker själv jag fått med en del av tärnornas oerhört vackra linjer och vingrörelser

*

Förstora gärna!

*

*

Att dom är riktiga gaphalsar vet ju alla som varit i närheten av tärnbon, här kan vi ju tydligt se en av gaphalsarna också!

*

*

*

*

*

*

Inlagt 2014-09-03 16:46 | Läst 2897 ggr. | Permalink
Hej Björn. De bilderna är inget att skämmas över.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2014-09-03 23:10
Tack Stig för en fin kommentar! / Björn T
Riktigt fin serie, Tärnorna är ju väldigt vackra o smäckra, o härliga flygare, men som sagt riktiga gaphalsar. Ha en fin kväll, LO
Svar från Khalad 2014-09-03 23:12
Tack LO! / Björn T
De här tärnorna är jättefina fåglar. Fin kroppsform och snyggt med det röd/svarta som bryter av. De här bilderna skall du vara riktigt nöjd med, synd bara att de legat i 'lådan' i så många år, men nu kom de ju till användning:) De skulle ju kunnat vara tagna idag!
Svar från Khalad 2014-09-03 23:13
Tack för berömmet Ingemar! Och jag gillar ju faktiskt bilderna själv - ger lust att testa lite igen! / Björn T
Dom är verkligen eleganta och smäckra, likt en skön och vacker racerbil, och då är Fisktärnorna som Corvetter och Fiskmåsarna som Jeepar!
Ha det så bra!
Svar från Khalad 2014-09-03 23:13
Precis! Tog några måsbilder vid samma tillfälle, men dom platsade liksom inte! Tack för din kommentar! / Björn T
Ettriga, gapiga men vackra fåglar.
Fina bilder också.
Svar från Khalad 2014-09-03 23:14
Alldeles precis så, tack! Ha det gott! / Björn T
Du fångade tärnorna fint Björn!
Svar från Khalad 2014-09-03 23:14
Tack Danne!/ Björn T
Strålande bilder på fisktärnorna! Du har så rätt i att dessa fåglar (och silvertärnorna) har oerhört vackra linjer och rörelser. Jag kan inte motstå dem, varken när de är i luften eller sitter stilla. De liksom dansar fram i luften. Andra bildens poser är dessutom rätt roliga.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-09-03 23:18
Bugar djupt och tackar, det är ju så sånt här du kan (också). Får som sagt lust att prova igen, lite mer när de är i luften! Du är fortfarande observant (2:a bilden), dels sitter den ena med stjärten mot mig , den andra med framsidan mot mig, dels tittar de åt varsitt håll! Tack Lena! / Björn T



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg