Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

25 minuter fototräning

Söndagen nästan slut och inte en bild tagen. Och dessutom ganska trött på alla egna blåsippor, vitsippor, knoppar och löv, mossor i närbild, landskapsbilder, träd i profil, Norrköpingsfönster och.....Nä, det här duger inte, tänkte jag. Dags för ngt nytt, det måste ju gå att fota vad som helst. Bra är ju inte säkert det blir, men övningen får bli att få till det jag nu fotar så bra som möjligt!  Alltså gav jag mig själv max en halvtimme utan att gå från trädgården för att få ihop lite bilder.

Och det gick geschwinnt ju. 24 minuter och 35 bilder senare gick jag in och tyckte nå´t borde det kunna bli. Efterarbetet blev ju nu ikväll och tog som vanligt längre tid än fotograferandet, men också det kul!

Först ut får bli räfsorna som stod lutade mot förrådsväggen

Förstora gärna (klick i 2 steg)

DSC00124.jpg

Nästa fick bli haspen som kastade fin skugga. Så här nära kommer ju detaljerna i träväggen fram bra              Förstora!

DSC00129.jpg

Kvar vid förrådet ser jag att det snart är dags att måla om vindskivorna  trots att jag målade dom ifjol         Förstora!

DSC00130.jpg

Och fortfarande kvar vid förrådet - finns det kanske nå´t därinne att använda? Den här hinken blev och den tyckte jag passade bäst i svart/vitt                Förstora!

DSC00132.jpg

Färdig med förrådet fick jag syn på slang och sladd hängande på husväggen. Med lite uppdragen kontrast blev det lite mer intressant                    Förstora!

DSC00134.jpg

Sten är alltid vackert....            Förstora!

DSC00136.jpg

...kanske tom en så´n här sten....           Förstora!

DSC00153.jpg

som blev ännu roligare i närbild              Förstora!

DSC00138.jpg

Handsken är kastad!           Förstora!

DSC00144.jpg

Roligare än ni kanske tror. Egen lärdom - fundera inte så mkt, fota på bara, gärna sånt jag inte brukar fota!

Inlagt 2014-04-13 23:21 | Läst 1873 ggr. | Permalink
Ja, svårare än så behöver det inte vara. Bra initiativ tycker jag, fina bilder, gillar stenarna och slangen.

Ha en bra dag/björn
Ibland blir man förvånad över hur lätt det går. Det är ju bara att gå ut. Jag tycker om sista bilden, trä och stenar blir aldrig fel.
Hälsningar Lena
Kul utmaning som gav resultat. Jag tänker (igen) på mitt årsprojekt, minst en bild varje dag...då fick jag lov att tänka så här och det var nyttigt. Första bilden är rolig, krattornas röda färg blir i det fina ljuset väldigt uppmanande. De säger: Krattta, du måste kratta, det kliar så imina tänder, kratta med mig för bövelen.
Ja du, jag kommenterade det här med "blåsippor" igår... Så det känns skönt och befriande att du valde lite andra men ändå närbesläktade saker framför linsen. Jag tror som du att vi tänker för mycket, i invanda banor. Ofta när man gör något annorlunda, så blir det riktigt bra. Även om det, inte sker så ofta.
Ha en blommig vecka!! //Peter



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg