Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Sakletare

Ikväll känner jag mig som ngn slags sakletare. Ni vet, en som där som Pippi Långstrump. När Tommy och Annika frågade Pippi vad dom skulle hitta på att göra, sa hon: Vi blir sakletare vetja. Tommy och Annika frågade förstås vad det var. Vi samlar på saker vi hittar sa Pippi - rostiga spikar, sockerdricksflaskor, precis vad som helst. Men för mig är det ju inte saker, utan samma idé fast bilder.

Idag hade jag en plan. Solen tittade fram och jag bestämde mig för att ta en tur ner mot Glan och Horns udde, där har jag inte varit på flera år. Det kan nog bli lite fina bilder med skogen, sjön, strandkanterna,  drivved, mkt blänk i vattnet och så där tänkte jag. Jovars, det blev två timmar och 155 bilder men fina - nja inte med bästa vilja i världen blev det som jag tänkt, tror det blev fem kvar, dom här. Första liknar väl nå´t som jag tänkt, Skärblacka Bruk sett tvärsöver Glan

Och som sagt, vill ni ha ut nå´t av bilderna, förstora. 2 klick

DSC09955.jpg

Och strandkanter, jovisst, här kommer en. Små stenar till höger i vattnet, grov sand i mitten och lite större stenar till vänster. Snyggt va? Ni ser väl drivveden? Det är den där decimeterlånga pinnen till vänster!

DSC09985.jpg

Varken skog eller sjö, varken vattenblänk eller sjöfågel, däremot ett gammalt fönster. Jag gillar såna! Det här särskilt för att det stod en gammal ljusstake med ljus i

DSC00022.jpg

På väg tillbaka från Horns udde fick jag ett nytt järtecken, förlåt, vårtecken, en sädesärla på en taknock, det gillade jag, en sån där häftig naturbild alltså

DSC00018.jpg

Sista bilden tycker jag blev bäst, den tog jag för en timme sen. Jag blev inspirerad av Camilla Rotanders fina mån- och  stjärnbilder i sin blogg igår och tänkte: dags att prova lite enkelt, månen var ju framme, dock lite i nedan. Till den fick jag lämna 135:an och satte på Sigmat 100-300/4 på 300. Som visade sig behöva teknisk assistans, fel på autofokusen, dags för service. Men en bild blev det.

För att vara på så långt avstånd blev den ju hyfsat skarp. Det är nästan 400 000 km dit, det motsvarar ungefär tio varv runt jorden. För ljuset tar det lite mer än en sekund.

DSC00122.jpg

Men visst är det fint med bloggar som har ett tydligt tema, ett klart budskap och undersköna bilder!

God natt!

Inlagt 2014-04-12 00:40 | Läst 2585 ggr. | Permalink
Fina bilder och den på månen blev min favvo idag!
Ha det så bra!
Svar från Khalad 2014-04-12 15:15
Tackar! Månen var ju min favo också! / Björn T
Haha vet precis hur du menar:) men det ser (oftast) inte så illa ut som man själv tycker. Underhållande o fina bilder tycker jag! Gillar pippin o fönstret extra mycket, och att man inte alltid behöver behöver vara tydlig o klar.. Ha en skön lördag.
Svar från Khalad 2014-04-12 15:17
Tack för din trevlíga och uppmuntrande kommentar! Skönt att ngn känner igen sig!/ Björn T
Fina bilder!
Extra snyggt med molnen och röken i bild 1!
Trevlig helg!
/Niklas
Svar från Khalad 2014-04-12 15:17
Tack Niklas! / Björn T
Fina saker du letade fram i går.
Svar från Khalad 2014-04-12 15:17
Tack för det Bengt! / Björn T
Månbilden blev ju häpnadsväckande. Det är som sagt en bra bit dit. Jag gillar även den första bilden med molnen och röken från skorstenarna.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-04-12 15:18
Visst är den! Tack för en fin kommentar! / Björn T
Nämen vad kul! Det blev ju en bra månbild. Såg den igår också och tänkte ... men sen blev det inte av.

Jag håller med om sakletandet, gå ut och leta efter bilder, det är så deet brukar bli. Och ibland finns de där, och ibland inte. Men temat blir ju "bildletande", och det är rätt intressant, det säger ju något om vad man såg den dagen. Gillar den första bilden också, molnen och vattenångan från bruket. Och enhetligheten i färg.
Svar från Khalad 2014-04-12 15:19
Hej Camilla, tack för idén! Och för en trevlig och uppmuntrande kommentar! Hälsningar/ Björn T



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg